Korps lanceert anonieme hulplijn bij geldzorgen
Mede op verzoek van de vakbonden en de Centrale Ondernemingsraad heeft de werkgever een extra hulplijn in het leven geroepen voor collega’s met (dreigende) financiële problemen. Die kunnen nu gratis en anoniem advies inwinnen bij Geldfit - het kenniscentrum van de Stichting Nederlandse Schuldhulproute. Aarzel niet om tijdig van deze nieuwe optie gebruik te maken!
NPB-voorzitter Jan Struijs: ‘Hulp inroepen bij financiële problemen is voor veel collega’s een taboe. Toch is het belangrijk dat je die stap zet als je voelt dat de grond te heet onder je voeten wordt. Dat verhoogt de kans dat je op tijd een oplossing vindt die een hoop narigheid voorkomt. Daarom zijn we blij dat het korps nu een pilot met Geldfit is gestart om dat inwinnen van advies door politiemensen extra laagdrempelig mogelijk te maken.’
Adviezen op maat
De eerste stap is naar de speciale politie-pagina van Geldfit gaan. Hier kun je anoniem de Geldfit-test doen, bestaande uit simpele vragen over je financiële situatie. De test bestaat uit simpele vragen over je financiële situatie. Vragen als: kun je elke maand je boodschappen betalen, sta je in het rood en lukt het om de energierekening te voldoen? Aan het einde van test krijg je op maat gesneden adviezen en tips voor oplossingen.
Wie liever niet zelf digitaal met de test aan de slag gaat, kan 0800-8115 bellen of met Geldfit chatten.
Persoonlijke steun
Bij de adviezen en tips zitten opties om direct persoonlijk ondersteuning te krijgen, bijvoorbeeld die van een energiecoach of van sociaal raadslieden. Maar er is ook een weg naar specifieke hulp voor politiemensen.
De zogenoemde sociaal fondsen van het korps geven bijvoorbeeld financiële steun als er geen andere oplossingen zijn. Dit vangnet is beschikbaar voor elke eenheid van de Nationale Politie. Daarbij functioneren ze helemaal los van de politieorganisatie. In de komende editie van het bondsblad zullen we deze fondsen nader belichten.
Via de speciale politie-pagina van Geldfit kun je in contact komen met de sociale fondsen en met alle andere vormen van beschikbare hulp. Van persoonlijke adviezen tot tijdelijke financiële steun.