Begeleiding en werkervaringsroute, hoe gaat dat eruit zien?
De werkervaringsroute ziet er op hoofdlijn als volgt uit:
- Voorlichting (1,5 uur, digitaal)
- Intakegesprek (1,5 uur): het intakegesprek vindt volgens een vast format plaats tussen medewerker en 1 of 2 vaste begeleider(s). Deze begeleiders zijn beschikbaar voor vragen vanuit de medewerker. De begeleiders zijn opgeleid door de Politieacademie.
- Portfolio maken (40 uur): voor het maken van het portfolio gaat de medewerker op 4 onderdelen ieder 3 producten maken. Het maken van één product duurt 2-4 uur, totaal 24-48 u. Omdat niet ieder product even zwaar is, is de verwachting dat een medewerker in totaal 40 u nodig heeft om het portfolio te maken. Bijstelling op basis van de ervaringen uit de eenheden Den Haag en Rotterdam is mogelijk. De medewerker wordt begeleid door vaste begeleiders.
- Eindgesprek (2 uur): twee assessoren voeren het eindgesprek. Het gesprek gaat over het werk n.a.v. het ingeleverde portfolio. De assessoren zijn allebei onafhankelijk en opgeleid door de Politieacademie.
Ook N3-Generalisten die nog niet ‘aan de beurt’ zijn kunnen zelfstandig starten. Zij kunnen bij vragen gebruik maken van een helpdesk / mailbox. De mails worden dagelijks uitgelezen en beantwoord. Waar nodig wordt persoonlijk contact opgenomen. De eenheid Den Haag maakt een Q&A, die beschikbaar komt voor de landelijke uitrol.