10 mei 2023

Nieuwe gratis workshops en trainingen voor NPB-leden

In 2021 hebben de NPB en de ACP het Instituut voor Veiligheid opgericht. Een coöperatie die zich bezighoudt met het versterken van het vakmanschap binnen het veiligheidsdomein door beroepsonderwijs en trainingen te organiseren. De komende weken presenteert het Instituut drie nieuwe workshops, waar (ook) NPB-leden gratis aan kunnen meedoen. Zit er iets voor je bij? Meld je dan aan!

EEN KENNISMAKING MET DE POLITIEVAKBOND
Wanneer: dinsdag 30 mei 2023
Tijdstip: 16.00 - 18.00 uur
Locatie: Huis voor Veiligheid, Tolweg 5 in Baarn
Bedoeld voor: kaderleden van de politiebonden

Tijdens deze workshop word je als kaderlid meegenomen in hoe de wereld van de vakbond is ontstaan en hoe zij anno 2023 werkt. Geen saaie en lange verhalen, maar een interactieve workshop waarin we een verbinding maken tussen het grotere vakbondsverhaal en jouw persoonlijke drijfveren.

Aan het einde begrijp je beter in welke context jij vakbondswerk doet en waarom die inspanningen zo relevant en de moeite waard zijn. Na afloop van de workshop is er een borrel om nog gezellig na te praten.

AANMELDEN

ARTIFICIAL INTELLIGENCE (AI) EN ETHIEK
Wanneer: donderdag 15 juni 2023
Tijdstip: 16.00 tot 18.00 uur
Locatie: Huis voor Veiligheid, Tolweg 5 in Baarn
Sprekers: Linda Li en anderen

Het inzetten van artificiële of kunstmatige intelligentie (AI) kan bijdragen aan de verbetering van de rechtshandhaving, onder meer door voorspellingstechnieken, geautomatiseerde monitoring en het (voor)bewerken van grote hoeveelheden data. Op die manier kan AI een positieve invloed hebben op de maatschappelijke kernwaarden die bij het opereren van de politie centraal staan: menselijke waardigheid, vrijheid, gelijkheid, solidariteit, en de rechtsstaat.

Het gebruik van AI kan echter ook een bedreiging vormen voor die waarden. De Nederlandse politie zou daarom uit ethische overwegingen praktische maatregelen moeten nemen om verantwoord gebruik van AI te garanderen. Dat zou de rechtmatigheid van het politiewerk – en daarmee het vertrouwen in de politie – verstevigen in plaats van verzwakken. Na afloop van de bijeenkomst is er een borrel om nog gezellig na te praten.

AANMELDEN

STORYTELLING
Wanneer: maandag 19 juni 2023
Tijdstip: Hele dag
Locatie: Huis voor Veiligheid, Tolweg 5 in Baarn

Storytelling is niet meer weg te denken! De noodzaak van het kunnen vertellen van een goed verhaal wordt steeds belangrijker in het onderscheiden van jezelf van anderen. Maar wat is precies een goed verhaal? Hoe kun je ervoor zorgen dat je luisteraars aan je lippen hangen? En wat moet je juist niet doen als je een verhaal wilt vertellen?

Tijdens deze training krijg je praktische tips en ga je aan de slag met oefeningen. Theorie wordt afgewisseld met aansprekende voorbeelden. Je gaat vooral veel zelf doen. Durf jij het aan om jouw persoonlijke manier van presenteren te perfectioneren? Trainer is Sandra de Snoo, na 22 jaar bij de politie tegenwoordig communicatieadviseur en verhalenjager.

AANMELDEN