9 augustus 2024

Algemene ledenvergadering NPB dit jaar in Driebergen

De algemene ledenvergadering van de NPB op dinsdag 1 oktober vindt plaats in Buitenplaats de Bergse Bossen in Driebergen. Dat heeft bondssecretaris Kees Wijnen bekendgemaakt. Wil jij namens de NPB-leden in jouw politie-eenheid deelnemen aan dit historische ledencongres – met op naam toegekend stemrecht? Meld je aan en wees welkom! Voor deze dag kun je bij het korps vakbondsverlof aanvragen.

Tijdens een ALV komen uit het hele land vertegenwoordigers van de NPB-leden bij elkaar om met het hoofdbestuur het functioneren en de prestaties van de bond te bespreken. Belangrijk onderwerp op de agenda van 1 oktober is het voorgenomen samengaan van de politiebonden NPB en ANPV. Afgesproken is dat dit fusieproces op 1 januari 2025 moet zijn afgerond.

Stemmen over fusie
Volgens de statuten van de NPB is voor zo’n fusie de uitdrukkelijke instemming van een algemene ledenvergadering vereist. Dat wil zeggen: op 1 oktober moet het fusievoorstel met minstens twee derde (66 procent) van de stemmen worden aangenomen. De ANPV stemt op dinsdagochtend 1 oktober op een eigen ALV in Buitenplaats de Bergse Bossen over hetzelfde voorstel. Op de voorliggende tekst kunnen (dan ook) geen amendementen worden ingediend.

Kwaliteiten politiebond
Aan het begin van de middag voegen de deelnemers aan de ANPV-vergadering zich bij hun collega’s van de NPB. Voorafgaand aan een borrel en diner om de fusie te vieren zal de middag gebruikt worden om met elkaar te bespreken over welke eigenschappen en kwaliteiten een eigentijdse en toekomstgerichte politiebond moet beschikken.

Kom ook meepraten!
Wil jij op 1 oktober meepraten over het beleid van de NPB, fysiek meestemmen over de fusie met de ANPV en kennismaken of bijpraten met andere collega’s binnen de club?

Meld je dan bij het bestuur van je NPB-afdeling aan als kandidaat-congresganger met stemrecht. Dat kan heel simpel door via een van onderstaande links een mailtje te sturen.

Graag tot ziens in Driebergen voor een dagje vergaderen in het groen!

Aanmelden voor de ALV (ledenvertegenwoordiger met stemrecht)

Noord-Nederland
Oost-Nederland
Midden-Nederland

Noord-Holland
Amsterdam
Den Haag
Rotterdam

Zeeland-West-Brabant
Oost-Brabant
Limburg

Landelijke Eenheid
Politieacademie
Bedrijfsvoering (PDC/SKL)

Meer over:
Vereniging